Особливості вибору МФУ і принтерів для офісу або будинку

Ви вирішили придбати апарат для свого офісу або будинку? Ми розповімо вам все про те, як його правильно вибрати.

Неможливо уявити собі сучасний офіс процвітаючої компанії, в якому немає МФУ або принтера. За допомогою такого функціонального обладнання співробітники ведуть друк, копіювання документації, її сканування. Ці корисні пристрої можна побачити не тільки в офісах, але і в фотостудії, друкарнях і, звичайно ж, вдома у багатьох з нас.

Домашні моделі принтерів і МФУ

ВИД ОБЛАДНАННЯ

Припустимо, що ви або інші члени вашої родини чимало працюєте з паперами будинку. В такому випадку кращим рішенням буде вибір багатофункціональної моделі. МФУ – це обладнання, створене за типом “3-в-1”. Воно може і копіювати, і сканувати, і друкувати. Якщо ж у ваших планах лише нерегулярна роздруківка паперів або фотознімків, то придбайте найпростішу модель і її можливостей буде достатньо.

ТЕХНОЛОГІЇ

У більшості випадків для будинку радять принтери і МФУ струменевого і лазерного типу. У першому випадку ви отримаєте якісний друк і кольорових, і чорно-білих відбитків. Такі апарати варто вибрати тоді, коли ви не збираєтеся вести роздруківку численних копій.

Вартість лазерної моделі доступна, проте розцінки на саму печатку великі. Але є і ще один істотний мінус. Він полягає в тому, що чорнило друкуючої головки в такому обладнанні можуть висохнути, якщо ви не будете користуватися ним тривалий термін. У гіршому випадку це виведе принтер з ладу повністю. Відзначимо, що видалення залишків засохлих чорнила з сопел друкуючої головки – це завдання, яке складна навіть для профі. Що ж стосується повної заміни елемента, то це дороге задоволення. І часом покупка нового пристрою друку обходиться дешевше нього.

Якщо ви припускаєте використовувати принтер або МФУ активно, вибирайте лазерну техніку. Її вартість вище, ніж струменевого. Однак ціна друку однієї сторінки на порядок нижче. Чорно-білі копії будуть мати такий же гідним рівнем, а також копії, отримані методом типографського друку.
У струменевих апаратах друк відбувається за допомогою чорнила, в лазерних використовується тонер (електрографічний порошок). І перший, і другий тип витратного матеріалу можна придбати окремо або в “готовому вигляді”. Тобто, в картриджі. Зміна картриджів не складає труднощів для фахівців. Провести самостійну  заправку також можна, однак для цього потрібні певні вміння. Ціни на покупку чорнила починаються від 100-300 грн., На придбання порошку – від 50-150 грн., Заправленого тонером картриджа – від 120 грн.

ШВИДКІСТЬ

Під швидкістю в нашому випадку прийнято розуміти ту швидкість, з якою апарат видає копії. Йдеться про скануванні, копіюванні і друку в хвилину. Якщо ви будете працювати з великим об’ємом картинок і текстів, вам варто вибрати модель з високими швидкісними характеристиками. Низька швидкість в 2-4 сторінки за хвилину цілком підійде тим, хто буде використовувати техніку в домашніх умовах не надто часто.

ВИБИРАЄМО ФОРМАТ ДОКУМЕНТІВ

Формат А4 є нормою для звичайних паперових аркушів. Для домашніх умов варто вибрати друкувальний обладнання, яке підтримує саме цей формат.

Вибираємо модель для офісу

ВИД ОБЛАДНАННЯ

Найкраще рішення – апарат “3-в-1” або навіть “4-в-1”. В останньому випадку пристрій зможе плюсом до всього виступати і в ролі факсу.

ПЕЧАТКА

В офіс краще купувати лазерну техніку, яка запропонує низькі ціни на друк, відмінну якість чорно-білих копій і гідну швидкість роботи.

ШВИДКІСТЬ

Цей показник один з ключових. Адже в офісі значні обсяги друку – не рідкість. Мінімальний показник – 25-30 копій за хвилину.

МЕРЕЖЕВА АБО НЕМЕРЕЖЕВИХ ТЕХНІКА?

Якщо техніка буде немережевий, то працювати з нею ви зможете виключно за допомогою ПК, до якого підключіть МФУ. Для офісів середнього або великого розміру таке рішення не дуже зручно. Працювати з мережевою моделлю ви зможете з будь-якого ПК, який підключений до інтернету. Доступ в мережу може бути дротових або бездротових. У першому випадку у обладнання повинен бути інтерфейс Ethernet (КО-45). У другому не обійтися без інтерфейсу Вай-Фай.

МАКСИМАЛЬНІ ФОРМАТИ ПАПЕРУ

Віддайте перевагу МФУ, які дозволяють друкувати і копіювати документи формату А3 – сторінки журналів і книг, великі бланки і так далі.

МІСТКІСТЬ ЛОТКА

Чим більше розміри ємності для паперів, тим більше сторінок ви зможете в нього помістити. А значить, ви заощадите час на додаванні паперу. Скромному офісу вистачить моделі з лотком в 150 сторінок. Середньому підійде лоток в 500 аркушів, великим офісу потрібно ємність зі місткістю від тисячі сторінок.

КОЛІР

Купуйте МФУ з можливістю кольорового друку, якщо ви збираєтеся роздруковувати кольорову документацію – презентації, графіки з фото та інші подібні документи. В інших випадках підійде техніка для чорно-білого друку. Обладнання для друку кольором коштує трохи більше, і витрати можуть не окупитися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *